Stap 4: Fixeer je make-up

Beauty, Make-up, trend

De reden waarom je poeder aanbrengt, is om je foundation te fixeren en je huid mat te maken. Fixeren van je make-up zorgt ervoor dat je make-up lang blijft zitten en dat je make-up zich mooi samen smelt met de huid. Het bestaat uit onder andere talk, minerale pigmenten en magnesium carbonaat. Natuurlijk is dit lijstje beperkt en kan je op de achterkant van je verpakking de rest van de ingrediënten vinden.

Hoe gebruik je poeder?

Je kan er voor kiezen om geen foundation aan te brengen en rechtsreeks je poeder te gebruiken. Natuurlijk is het wel steeds belangrijk een beschermende dagcrème te gebruiken, bijvoorbeeld een CC créme. Door geen foundation te gebruiken creëer je een natuurlijke look. Als je meer dekking nodig hebt of je gaat een avondje uit kan een foundation wel nodig zijn. In deze blog lees je alles over foundations. Je brengt je poeder dus na je foundation aan en voor je blush aanbrengt. Je brengt poeder best aan met een poederkwast of een kabuki Dit is meestal de grootste en dikste borstel die je kan kiezen in de winkel. De kwast zorgt ervoor dat de poeder gelijk verdeeld wordt over de huid en niet te dik wordt aangebracht. Wil je meer dekking en een dikkere laag poeder op je huid aanbrengen, kies dan voor een sponsje of donsje. Dit zorgt er voor dat je de poeder concentreert op één plaats waardoor je een dikke laag kan creëren. Dit maakt het wel moeilijker om de poeder gelijkmatig over heel je gelaat te verdelen.

Soorten poeders

Losse poeder

Deze poeder zit vaak in een doosje. Je kan hem gemakkelijk aanbrengen met een poederkwast. Een nadeel van deze poeder is dat het niet handig is om open te doen als je onderweg bent. De poeder kan kleurloos of gekleurd zijn en het fixeert altijd de make-up. Het grote voordeel aan losse poeder is dat je hem zowel ’s avonds kan gebruiken om de make-up te perfectioneren als ’s ochtends voor de finishing touch.

Compacte poeder

Compacte poeder is losse poeder samengeperst in een tabletvorm. Het verschil is dat deze poeder altijd gekleurd is en zorgt naast het fixeren van de make-up ook voor een zongekleurd tintje.

SkinBalancingPressedPowder_0

Jafra Skin Balancing Pressed Powder

Glanzende- of bronzing poeder

Deze poeders bevatten een parelmoerglans en maken de huid een tintje donkerder. Deze poeders zijn heel handig als je net op vakantie geweest bent en je huidige poeder is te licht geworden. Ze zijn ook geschikt om een extra stralend resultaat te creëren als je naar een feest moet. De meeste bronzing poeders zijn in een lichtere of een donkerdere versie te verkrijgen. Als je een relatief lichte huid hebt kies je dan ook best voor de lichtere bronzing poeder. Daarnaast kan je met een bronzing poeder ook bepaalde delen van je gezicht iets donkerder maken. Daar lees je hier onder meer over.

2 in 1 foundation

Heb je weinig tijd, maar wil je toch het egaliserend effect van foundation en tegelijk het matterend effect van de poeder, dan is de Jafra Two-In-One Powder Makeup iets voor jou. Het is een 2 in 1 formule met een lichte tot gemiddelde sterke dekking. Extra tip: eerst een toner aanbrengen voor een langdurig effect.

Makeup 2 in 1 Jafra Powder

Jafra Two-In-One Powder Makeup

Contouren met poeder

Poeder is perfect om je gezicht meer vorm te geven zonder dat je er te opgemaakt uit gaat zien. Door 2 verschillende kleuren te gebruiken kan je al een heel eind komen. Met een donkere poeder of bronzing poeder ga je de plekken accentueren die minder mogen opvallen. Je gaat deze dan als ware “schaduwen”. De plekken die je net wel wilt laten opvallen ga je met lichte poeder bedekken. Een perfect voorbeeld is de neus. De zijkanten van de neus kan je bedekken met donkerdere poeder en de bovenkant met lichte. Zo zal je neus er smaller uitzien.

De kleur die je kiest is afhankelijk van je eigen huidskleur. Je kan als basis je standaardpoeder gebruiken. Voor de delen die je wilt verlichten kies je best één of twee tinten lichter dan je standaardkleur. Voor de delen die je donkerder wilt maken ga je één of twee tinten donkerder. Je kan als donkerdere poeder ook een bronzing poeder gebruiken, zoals hierboven staat vermeld.

Schaduwen/donkerder maken                                              higlighten/lichter maken

highlighting-contouring-hacks-tips-tricks-how-to-guide-picturesw

Wil je toch iets extremer gaan, kies dan om gebruik te maken van een highlighter om bepaalde delen te verlichten.

 

Plaats een reactie